Pogoji poslovanja trgovine

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.prviVvrsti.si določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov.
 
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter novo uredbo EU Zakonu o varstvu osebnih podatkov in GDPR.

Lastnik in upravitelj spletne trgovine www.prviVvrsti.si je podjetje Gregor Pavlič Hren s. p., vpisano v poslovni register pri AJPES, Izpostava Velenje z sklepom o vpisu št. 316-13-02050-2017/2, zveza 7620-81/20171009-000338 z dne 10.10.2017.
 
Opredelitev pojmov:
·         ponudnik je spletna trgovina www.prviVvrsti.si v nadaljevanju www.prviVvrsti.si
·         uporabnik oz. kupec je oseba, ki uporablja naš sistem (uporabnik v spletni trgovini);
·         spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku;
 
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom, ki je pred nakupom z njimi tudi seznanjen in se njimi strinja. V primeru, da se uporabnik oz. kupec z njimi ne strinja, naj nemudoma preneha uporabljati to spletno stran oz. trgovino.


VRSTE UPORABNIKOV

Fizična oseba - Uporabnik je lahko vsak gostujoči kupec brez vpisa v spletno trgovino prvivvrsti.si ali pa kot član spletne trgovine prvivvrsti.si in si tako pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana spletne trgovine prvivvrsti.si nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Če želi član kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora poslati pisni zahtevek na info@prvivvrsti.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo član obveščen prek elektronske pošte.
 
Pravna oseba – uporabnik je lahko podjetje, samostojni podjetnik in druga pravna oseba. Zanje se upoštevajo enaki pogoji nakupa preko spletne strani prvivvrsti.si,  kot za fizične osebe, vendar je razlika v tem, da vračilo kupnine za pravne osebe ni možno!
 

PRIJAVA

Z namenom hitrega in enostavnega nakupa, registracija v spletni trgovini www.prviVvrsti.si ni potrebna.
 
Vse potrebne podatke za dostavo in plačilo boste izpolnili ob oddaji naročila.
 
Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:
·         identiteto podjetja (ime in sedež podjetja);
·         kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
·         bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (garancija, če je ta navedena pri posameznem izdelku);
·         dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi spletne trgovine, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku);
·         pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
·         vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene;
·         način plačila in dostave;
·         časovno veljavnost ponudbe;
·         rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe.
 

POSTOPEK NAKUPA

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in se odloči o načinu plačila (s plačilom po predračunu na TRR – transakcijski račun ali po povzetju z gotovino ali plačilnimi karticami preko dostavne službe DPD), s klikom na ikono ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo. Spletna trgovina samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki). S tem je naročilo potrjeno, izdelki pa bodo poslani v najkrajšem možnem roku.
 

CENE IN OZNAKE IZDELKOV 

Ponudbe spletne trgovine prviVvrsti.si se spreminjajo pogosto in hitro (lahko vsakodnevno).
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
 
Oznake izdelkov:
''NAJNOVEJŠI IZDELKI'' – pomeni na novo dodan izdelek na spletni strani prvivvrsti.si in s to oznako bo izpostavljen maksimalno 14 dni.
''NAJBOLJE PRODAJANI IZDELKI'' – pomeni, kateri izdelki so številčno najbolj prodani v naši spletni trgovini.
"PRIPOROČAMO" –  spletna trgovina prvivvrsti.si lahko priporoča izdelek, ki je namenjen širšemu krogu kupcev glede na lastnosti in ceno. Priporočeni izdelek ne upošteva potreb in lastnosti posameznega kupca, zato mora nakupno odločitev zase sprejeti vsak kupec sam in prvivvrsti.si  zanjo ne prevzema nobene odgovornosti.
''NAJBOLJE OCENJENI'' – pomeni izdelek, ki je najbolje ocenjen izdelek s strani večine kupcev glede na kakovost in ceno.
''KOMPLET'' – pomeni skupek dveh do več artiklov, ki so označeni v opisu izdelka.
 

PLAČILO

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

V spletni trgovini prviVvrsti.si ponudnik omogoča plačilo, po predračunu na TRR:
 
Naziv računa: Gregor Pavlič Hren 
Številka računa: SI56 3300 0000 0707 703
Naziv banke: Addiko bank d. d.


ali po povzetju preko dostavne službe DPD, ki omogoča plačilo z gotovino ali s plačilnimi karticami kot so:
·         MasterCard plačilno kartico,
·         Maestro plačilno kartico,
·         Activa plačilno kartico,
·         Visa in Visa Electron plačilno kartico.

Ob prejemu naročila vam bomo na vašo e-pošto poslali potrdilo o prejemu naročila, nato sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate po predračunu ali po povzetju preko dostavne službe DPD.
 
Dokazilo o plačilu po predračunu nam pošljite na info@prvivvrsti.si, saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.
 
Pri dostavi izdelka, kupec prejme račun, na katerem sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Cena dostave prevoznika DPD po Sloveniji:
do 2 kg = cena 3,90 € z ddv
do 5 kg = cena 4,80 € z ddv
do 10 kg = cena 5 € z ddv
do 20 kg = cena 6,50 € z ddv
do 30 kg = cena 8,00 € z ddv
nad 30 kg=cena 9,90 € z ddv
 
 

 

DOBAVNI ROK

Plačilo po predračunu. Po prejemu plačila na naš TRR, bodo pošiljke oddane naslednji delovni dan oziroma v največ 3 delovnih dneh (sobote, nedelje in prazniki so izključeni). Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-3 delovnih dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 10 dni po prejetem in potrjenem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Pri dobavi naročenih izdelkov, ki jih prviVvrsti.si nima na zalogi v lastnem skladišču se čas dobave lahko podaljša, ker smo izključno vezani na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko dobavitelj dostavi izdelek prvivvrsti.si. Preko elektronske pošte prviVvrsti.si kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo naročenih izdelkov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudniku prviVvrsti.si ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, da izdelek ni na razpolago. Z dnem zavrnitve, naročilo kupca preneha veljati. Spletna trgovina prvivvrsti.si ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobavljivosti izdelkov, ki jih prviVvrsti.si nima na zalogi v lastnem skladišču.
 

DOSTAVA

Dostavo opravi dostavna služba DPD na navedeni naslov v Sloveniji, lahko pa tudi ponudnik odvisno od količine prodanih izdelkov. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času od ponedeljka do petka. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov po trenutno veljavnem ceniku dostavne službe DPD, ki je naveden v predhodni rubriki Plačilo. Ponudnik ni odgovoren za zamude s strani dostavne službe ali za poškodovanje embalaže.

Za naročene in z naše strani potrjene izdelke, ki so na zalogi, vam omogočamo lastni prevzem po predhodnem dogovoru na sedežu ponudnika. Svoja vprašanja nam pošljite na info@prvivvrsti.si in z veseljem vam bomo odgovorili.
 

GARANCIJA

Vsak izdelek, ki ima garancijo, je to navedeno v spletni trgovini prviVvrsti.si in v garancijskem listu, ki je priložen računu o nakupu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi original računa.
 
Če izdelek na spletni strani prviVvrsti.si ni označen z garancijo, pomeni, da nima garancijskega lista s strani dobavitelja in zanj garancija ne velja.
  

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec (fizična oseba) ima pravico, da kupljen izdelek vrne brez razloga. Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur. List RS, št. 98/2004, 126/07) v 1. odstavku 43. člena, ima potrošnik pravico pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14-dneh od prejetja naročenega izdelka, da odstopa od pogodbe ne, da bi navedel razlog za odstop, in sicer na kontaktni elektronski naslov: info@prvivvrsti.si, izdelek pa vrniti v nadaljnjih 5-dneh po sporočilu o odstopu od nakupa.
 
Pri tem potrošnika oz. kupca bremenijo le stroški iz 7. odstavka 43.d člena tega zakona ZVPot (stroški neposrednega vračila blaga).
 
Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.
 
Denar vračamo na vaš transakcijski račun v 14 dneh, od prejema vrnjenega blaga za enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec oz. potrošnik, razen, če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
 
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oz. najpozneje  14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen, če podjetje ponudi , da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena. Po določbi b 43. d člena ZVPot lahko potrošnik obvestilo o odstopu predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.
 
Ko vračate izdelke prodajalcu oz. ponudniku prviVvrsti.si, morate obvezno priložiti obrazec za odstop od pogodbe, original račun in v ORIGINALNI EMBALAŽI. Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je kupcu na voljo TU.
 

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Če je prišlo do poškodbe blaga oz. izdelka med prevozom (zunanjost pošiljke), potem je nujno pošiljko TAKOJ reklamirati kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru skritih poškodb pošiljke, pa je uporabnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 3 dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem, da predhodno z nami skupno ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave. Uporabniku priporočamo, da dostavljen paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti kurirja.
 

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI ter SPLOŠNA UREDBA EU O VARSTVU PODATKOV (GDPR)

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vse podatke, pridobljene preko spletne trgovine, ponudnik uporablja le za lastno uporabo in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Ponudnik podatkov, posredovanih s strani kupcev, ne bo razkrival tretjim osebam, temveč jih bo koristil le v namene lastne rabe, za informiranje o ponudbi in novostih, izdajo računov ter dostavo preko dostavne službe DPD itd. Dostavna služba DPD podatke kupca, ki jih prejme od ponudnika prvivvrsti.si, lahko uporabi samo za čas dostave naročenih izdelkov (ime in priimek, naslov, poštna številka, kraj in telefonska številka) in jih ne sme uporabiti za drug namen poslovanja ali jih predati tretji nepooblaščeni osebi.

Podatke kupca (ime in priimek, e-naslov, telefon, naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s prvivvrsti.si) ponudnik hrani toliko časa dokler se hranijo kot arhivska računovodska dokumentacija  (izdajo računov) spletne trgovine prviVvrsti.si  in jih uporablja dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oziroma v računalniški sistem, ponudnik ne nosi odgovornosti na nastale posledice. Prav tako je kupec sam odgovoren za varovanje svojih osebnih podatkov z ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika (e-naslov, uporabniško ime in geslo).

Podatki kupca (e-poštni naslov) bodo s strani ponudnika uporabljeni v informativne namene (obveščanje o novostih, akcijah, promocijah in drugih tržnih oblik) in bodo potekala izključno preko elektronske pošte z e-naslova info@prvivvrsti.si ter jih mora kupec potrditi preko rubrike KONTAKT, da se z njimi strinja.

Odjavo od e-obveščanja reklamnih obvestil v marketinške namene, nam pošljite na info@prvivvrsti.si in z dnem odjave ne boste več prejemali naših e-obvestil.

Po novi uredbi mora kupec, na katerega se nanašajo osebni podatki, podati izrecno privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj:
enostavno spreminjanje svojih osebnih podatkov, 
zahteva za popravek, 
zahteva za izbris, 
prenos podatkov na drugo podjetje ali ustanovo (v našem primeru dostavne službe DPD), 
izrecne in jasne privolitve za kaj ponudnik podatke uporablja, 
obveščanje o ponudbi izdelkov in storitev zainteresiranim kupcem,
 

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini prvivvrsti.si . Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
 
V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na info@prvivvrsti.si
 
Vrnjen izdelek pošljete z dostavno službo na lastne stroške na naslov: prviVvrsti.si - Gregor Pavlič Hren s. p., Dragarjeva ulica 6c, 1230 Domžale. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega z naročnikom nismo izrecno dogovorili!
 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Za reševanje potrošniškega spora spletni ponudnik nima določenega nobenega izvajalca IRPS, če pa bi do spora prišlo, pa bo za to določeno ustrezno pristojno Sodišče v Ljubljani, ki bo vodilo postopek.
 

KONTAKT

PODJETJE: prviVvrsti.si - Gregor Pavlič Hren s. p.
NASLOV: Dragarjeva ulica 6c, 1230 Domžale
Davčna številka: SI44024274
Matična številka: 8067970000
Telefon: 040/66-88-77
Elektronski naslov: info@prvivvrsti.si
 
Odpiralni čas: Spletna trgovina posluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu
Za pomoč in informacije smo dosegljivi od ponedeljka – petka: 8.00 do 18.00 ure.